Wat is een virtuele maagband?

 

Als het onderbewustzijn overtuigd is dat er een maagband is geplaatst zal het reageren alsof er ook echt een maagband is geplaatst. Als er onder hypnose een maagband is geplaatst zal het onderbewustzijn reageren alsof er echt een operatie heeft plaats gevonden. Je kan alleen nog maar kleine porties eten en hebt snel een vol gevoel. Je gaat dus minder eten waardoor je af gaat vallen. 

 

 

Het plaatsen van een maagband is daarom vooral geschikt bij mensen die veel eten tijdens een maaltijd. Als je nu al niet veel eet bij een maaltijd maar wel de hele dag snoept en suikerhoudende frisdrank drinkt moet je jezelf afvragen of een maagband wel geschikt is. Met een kleinere maaginhoud kan je natuurlijk nog steeds heel veel kleine tussendoortjes bomvol calorieën naar binnen werken en zal je dus niet afvallen. Vraag daarom altijd eerst een gratis kennismaking aan. Het kan zijn dat een andere hypnotische behandeling beter past bij het behalen van jouw doelen.  Uiteindelijk bepaalt de therapeut of je geschikt bent voor het plaatsen van een virtuele maagband. 

Voor wie is een virtuele maagband geschikt?

Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband, is afhankelijk van de beoordeling door de therapeut. Deze zal meerdere factoren afwegen en op deze wijze bepalen of een virtuele maagband mogelijk geschikt voor jou is. 

 

Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband indien jouw Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. Je moet ook voldoende gemotiveerd zijn en klaar zijn voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezig zijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken. 

Hoe werkt een virtuele maagband?

Het traject bestaat in totaal uit 4 behandelingen. Deze neem je altijd als compleet pakket af. Tussen de behandelingen door wordt er van je verwacht dat je de opdrachten uitvoert die je mee naar huis krijgt. 

 

 

De eerste afspraak begint met het intakegesprek. Hierbij krijg je precies te horen wat je kunt verwachten maar ook wat er van jou wordt verwacht. Zo zal je bijvoorbeeld je eetpatroon bij moeten gaan houden maar zal je ook wat andere opdrachten uit moeten voeren. Aan het eind van de intake zal je direct de eerste hypnose sessie krijgen zodat je hier vast aan kunt wennen en om je voor te bereiden op de volgende sessies

 

Op de tweede afspraak worden de opdrachten die je thuis hebt gedaan besproken en worden de opdrachten voor de volgende keer vastgelegd. Tijdens deze afspraak zal onder hypnose de maagband worden aangebracht. 

 

De derde afspraak is ca 4 weken na de tweede afspraak. Tijdens deze afspraak zal de maagband onder hypnose worden bijgesteld. Natuurlijk worden ook de resultaten besproken en de opdrachten van de afgelopen keer en voor de volgende keer besproken. 

 

Tijdens de laatste sessies wordt onder hypnose ook de oorzaak van het overgewicht aangepakt. Dit om te voorkomen dat er compensatie gedrag plaats gaat vinden. Verder krijg je ook uitleg over de thuissessies die je na deze laatste behandeling nog moet volgen. 

 

Ter afsluiting zal er nog een kort telefonisch consult zijn om de resultaten te bespreken en de behandeling te evalueren. 

 

Landelijk wordt de virtuele maagband aangeboden door verschillende partijen. Daarbij wordt met methoden als "Sheila Granger" en andere vormen geadverteerd. Deze methoden en handelswijzen komen weliswaar enigszins overeenkomen maar wijken toch sterk af van de door HypnoWorld ontwikkelde methode die wij gebruiken.  

 

Meer weten? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Heb je een vraag dan kan je deze ook stellen via het contactformulier