Wat is Hypnotherapie?

Bij hypnose hebben helaas veel mensen nog het idee van ze bij een hypnose show of in een film zien. Deze hypnose heeft niets te maken met de hypnose die gebruikt wordt bij hypnotherapie. Wist je bijvoorbeeld dat je altijd zelf de controle houdt en dat een hypnotherapeut of hypnotiseur je niets kan laten doen zonder dat je dit zelf wilt?

 

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij onder hypnose wordt gecommuniceerd met het onderbewustzijn om op deze manier psychische of lichamelijke klachten te verhelpen. Je kan met hypnotherapie ook inzetten om (sport)prestaties te verbeteren of je te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Belangrijk onderdeel van hypnotherapie is het versterken van positieve gevoelens en het herstellen van het contact met de eigen innerlijke kracht

 

We zijn ons vaak niet bewust van de oorzaken van bepaalde fysieke of mentale klachten. Ons gedrag en gevoel wordt namelijk beïnvloed door wat we in ons onderbewustzijn hebben opgeslagen.  Soms zijn bepaalde gebeurtenissen in het verleden gekoppeld aan een bepaald gevoel of gedrag. Het zijn dus vaak ook dingen die je helemaal niet meer weet. Zo kan het zijn dat je als kind zat te spelen met een spinnetje en dat een volwassene daar heel hysterisch op reageerde. Hierbij kan je dus in je onderbewustzijn opslaan “spin = eng”. Een conditionering noemen we dit.

 

Als er in het verleden storende conditioneringen zijn ontstaan kan dit leiden tot onbegrepen reacties, angst, gedragsproblemen etc. Door contact met het onderbewustzijn kunnen onbewuste gevoelens en ideeën aangesproken worden. Het bewustzijn belemmert het contact met het onderbewustzijn en moet dus omzeilt worden. Dit is wat we doen met hypnotische technieken; het omzeilen van het bewustzijn en direct in contact komen met het onderbewustzijn en gedrag, gevoel en conditioneringen te veranderen zodat het probleem/klacht wordt verholpen.

 

Meer weten? Vraag dan geheel vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Heb je een vraag dan kan je deze ook stellen via het contactformulier